+47 913 67 197 info@mitthjemisolen.no

Vi oppfyller

DINE DRØMMER

om egen bolig ved middelhavet

KJØPSPROSESSEN

3 VIKTIGE STEG på veien til din drømmebolig

Veien fram til oppfyllelsen av din boligdrøm består av tre hovedelementer:

1. Du bestemmer deg for å se nærmere på hva Nord-Kypros kan tilby mht. boligtyper, beliggenhet, pris, etc. Vi hjelper deg med en grunnleggende innsikt i boligmarkedet før du eventuelt går videre til steg 2, bestille visningsreise.

2. Når du bestiller visningsreise angir du hvilke lokasjoner og boligtyper du primært er interessert i, og vi legger opp din individuelle visningsreise slik at du får sett alle typer boliger som kan være av interesse for deg.

3. Dersom du finner din drømmebolig og bestemmer deg for å kjøpe, starter kjøpsprosessen ved at du (med vår hjelp), oppnevner en advokat som ivaretar DINE interesser gjennom hele prosessen.

1. Innsikt i boligmarkedet

Det å kjøpe egen bolig er alltid en stor og viktig avgjørelse, og det er naturligvis spesielt viktig med grundige forberedelser før man kjøper egen bolig i utlandet. Du bestemmer deg for å se nærmere på hva Nord-Kypros kan tilby mht. boligtyper, beliggenhet, pris, etc. Vi hjelper deg med en grunnleggende innsikt i boligmarkedet før du eventuelt går videre til steg 2, bestille visningsreise. Vi i Mitthjemisolen bor deler av året på Nord-Kypros, og gir deg en generell informasjon om boligmarkedet på øya og deretter presenterer og viser vi deg anlegg og boliger tilpasset dine spesifikke behov og ønsker.

2. Visningsreise

Den beste innsikten man kan få i et ukjent boligmarked er å foreta en individuell, subsidiert visningsreise. Da kan man i ro og mak besøke aktuelle utbygnings-områder og få førstehånds informasjon om hvert enkelt område og tilhørende anlegg fra en av våre erfarne eiendomskonsulenter. Før man bestemmer seg for en visningsreise, bør man sette seg litt inn i hva som tilbys av boliger og hva som karakteriserer de forskjellige områdene her på øya, noe vi mer enn gjerne hjelper deg med. På den måten kan vi legge opp din individuelle visningsreise slik at du får sett alle typer boliger som kan være av interesse for deg.

3. Kjøpsprosessen

Dersom du finner din drømmebolig og bestemmer deg for å kjøpe, starter kjøpsprosessen ved at du (med vår hjelp), oppnevner en advokat som ivaretar DINE interesser gjennom hele prosessen. Selve kjøps-prosessen er det mange som kvier seg for, men vi sørger for at kjøpet blir gjennomført på en for deg 100% trygg og sikker måte. Vi har personlig erfaring med kjøp av to boliger her på Nord-Kypros og kjenner kjøpsprosessen ut og inn. Alle boliger i vår portefølje er selveierleiligheter og villaer, og skjøte for alle typer boliger vil bli utstedt ca. 6 – 12 månder etter overtakelse.

Avgifter og omkostninger

I tillegg til selve salgsprisen, tilkommer følgende kostnader relatert til boligkjøpet:

Offentlige avgifter

  • Stamp Duty (stempelavgift): 0,5% – ved kontraktsinngåelse
  • VAT (MVA): 5% – ved overtagelse av bolig
  • Title Deed transfer fee (overføring av skjøte): 3% – ca. 6 – 12 måneder etter overtakelse. Dersom man kjøper 2 eller flere boliger blir avgiften 6% f.o.m. bolig nr. 2
  • Tilsammen 8,5% (for bolig nr. 2 osv.: 11,5%)

Andre kostnader (kan variere)

  • Trafo for tilkopling av strøm: £1.500 – 2.250 ved overtakelse
  • Tilkopling av strømmåler: TRY 1.407 (NOK 2.058 pr. 24.06.2019) – etter overtakelse
  • Advokat: ca. £1.500, advokat er obligatorisk og vedkommende ivaretar dine plikter og rettigheter fra A – Å gjennom hele kjøpsprosessen
  • I tillegg kan det tilkomme avgift for tilkopling av vannmåler (gjelder ikke alle boliger)
+47 913 67 197
Sverre Abrahamsen
Epost: info@mitthjemisolen.no

©2021 www.mitthjemisolen.no

Kontakt oss gjerne

Har du spørsmål eller behov for mer informasjon? Lurer du på priser og tilgjengelighet? Hva med en visningstur?

Fyll ut skjemaet under så gir vi deg svar i løpet av kort tid.
Du kan også ringe eller sende oss en epost.